Black Friday Blogindlæg

Vent ikke til Black Friday med at købe julegaven

 

Du er sikkert allerede velbekendt med det amerikanske Black Friday fænomen. Det er efterhånden ret svært at komme udenom. I bund og grund går det jo ud på at købe det hele til det halve – og gerne lidt til. Både gågader rundt omkring i danske byer og online webshops slås om, hvem der kan give det absolut bedste tilbud i håb om, at kunder som dig og mig vil strømme til.

 

Og ja, indrømmet, vi strømmer jo til som fluer i et glas saftevand. Det bliver større og større for hvert år, der går. Vi sparer sammen i månederne op til for at kunne lave det helt store kup under Black Friday.

 

Det paradoksale er, at den årlige sorte fredag (som endda enkelte steder har spredt sig til en helt sort november, ja – tilbuds-inflationen spreder sig med lynets hast) med prisreduktioner på op til 40-70% langt fra er en festdag for i forvejen hårdt pressede butikker, mindre webshops og start-ups som os her bag KONTAINER.

 

Hos os har vi ikke kapacitet til at sende en voldsom stor volumen igennem kasseapparatet. Volumen er simpelthen en nødvendighed for at kunne dække den den lave fortjeneste grundet de store rabatter. Ellers vil bundlinjen simpelthen bløde.

 

Det virker nogenlunde lige så fint som at tisse sig selv i bukserne. Og det er nok allermest en kæk vending, fordi ingen har da nogensinde syntes, det var rart at tisse i bukserne – ikke engang i et ganske kort øjeblik.

 

Læg dertil oveni at mange forretninger har deres største omsætning op til jul og er dybt afhængig af den. Giver det så mening at afholde Black Friday en lille måned før jul? NEJ! Mere præcist kan det vist ikke siges.

 

Du kan regne med prisen hos os

Vi har fra starten besluttet, at vores lædertasker ikke skulle produceres i Indien eller Asien, som ellers er kendt for billig arbejdskraft og billige materialer. Vi producerer i Tyrkiet med ordentlige vilkår for både mennesker og materialer.

 

Det har naturligvis sin pris. Timeprisen er højere og bæredygtige materialer i høj kvalitet er bestemt heller ikke i den billige ende.

 

Mindre kollektioner som ikke er masseproducerede i store oplag har naturligvis også en højere kostpris. Derfor slår vi os ikke op på store prisbesparelser til årets store forbrugsdag. Vi kan ikke. Vi vil ikke.

 

Til gengæld tilbyder vi et ordentligt produkt og en ordentlig service til en ordentlig pris hele året rundt – uanset om du skulle have glemt Black Friday eller ej. Det er egentlig også mest fair for både dig og mig – og ikke mindst vores klode som vi dræner for ressourcer.

 

 

Sidste år begik vi en kæmpe fejl

Jamen, gjorde I det ikke sidste år? Jo, det kan vi ikke løbe udenom. Men vi er blevet klogere. Alle gør det jo, og vi gik lige i samme fælde. Det er et forbrugsmønster, som vi ikke ønsker at støtte op om.

 

Vi ønsker ikke at man skal købe blot for at købe. Du skal ikke købe to tasker, hvis du kun har brug for én. I hvert fald ikke for vores skyld. Vi vil hellere, at du bliver mega glad for den ene, du så vælger at købe. Så holder den nemlig meget længere.

 

Originalt kvalitetsdesign koster det, det koster. I hvert fald hos os. Hver dag – året rundt. Derfor vil du også komme til at gå forgæves efter januarudsalg, sommerudsalg eller bare-fordi-det-er-solskin-rabat.

 

Du behøver ikke at planlægge dit køb op til Black Friday. Køb når dit behov opstår, eller når du ønsker at forkæle dig selv eller en du holder ekstra meget af, ikke fordi at psykologiske salgstricks spiller dig et puds. Det giver mening for os. Vi håber, det giver mening for dig også 🙂

 

Kærligst Camilla & teamet bag KONTAINER