Kontainer Copenhagen Blogpost 2020 When Santas little helpers need assistance

 

I år har været et meget mærkværdigt år af slagsen. 2020 bliver med sikkerhed et af de år, som får et ekstra langt kapitel i historiebogen. Ikke mindst har det gjort indtryk for os små iværksættere, som har kæmpet med at holde hovedet oven vande og som ikke har haft den helt store kistebund at falde tilbage på.

 

Derfor synes jeg, der er endnu mere grund til at slå et slag for alle de skønne iværksætterier og designere, der findes i vores lille land. Det er vigtigt at støtte de små, de unikke, de originale, de lokale, de bæredygtige, de (tål)modige, de stædige, de passionerede. Ja, alle ildsjælene.

 

Hvis ikke alle, så bare nogle af dem. Her er en håndfuld af mine nye yndlings brands for tiden. Håber det vil inspirere til julegaver eller blot juletanker. Fordi selv et lille ’like’, en kommentar eller ny følger på fx nyhedsbrev, Facebook eller Instagram betyder oversat til iværksættersprog et KÆMPE high-five og-bliv-ved-med-det-seje-arbejde.

 

1 – Flirty Birdy, ‘Frida, Pippi, Marie & You’ t-shirt, 349 DKK

Maria, der er den seje kvinde, grafiker og designer bag Flirty Birdy, laver de fedeste t-shirts. Jeg har allerede én af de populære ”Powermama” tees, men man kan aldrig få for mange statement t-shirts. Lige til at stoppe ned i et par jeans og svinge et par sneakers på til. Jeg er vild med at hylde stærke kvinder, som denne gør. Heriblandt kunstneren Frida Kahlo, Pippi Langstrømpe, nobelprismodtageren Marie Curie og så selvfølgelig dig. T-shirt i 100% økologisk bomuld, GOTS og certificeret af Fair Wear Foundation.

 

2 – Glimmer Paa, Decopage Dinosaurus, 283 DKK

Lotte, som er den kreative sjæl bag Glimmer Paa, har gjort det til sin fineste opgave at tilføje lidt ekstra glimmer til hverdagen. At skabe en pause hvor du kan slå hjernen fra og lade hænderne arbejde med kreative DIY-projekter. En pause med ro og fordybelse i stedet for flimrekassen, skærme og tankemylder. Hvem kunne ikke godt bruge det? Et koncept hvor alt er klappet og klart til brug lige fra kassen åbnes. Det er så fedt ikke at skulle bøvle med indkøb af materialer og youtube-gør-det-selv-videoer. Jeg er især vild med den drengede decopage dinosaur, som vil være virkelig hyggelig at lave sammen med min søn og et sikkert hit på hans børneværelse.

 

3 – Grube Graphics, Big Wings Orange Copper & Gold, 395 DKK

Stina og Maria Grube, er de to kreative kvinder, bag smykkebrandet som skaber blæredygtigt bling med god samvittighed. De designer de fineste feminine øreringe med masser af glimmer. Så bliver det ikke mere festligt. Og hvem kunne ikke godt bruge lidt mere af det lige nu. Ovenikøbet er alt håndlavet i FSC-certificeret træ og bionedbrydeligt glimmer. Det er svært at vælge, men hvis man nu skal, så er ørestikkerne a la “de store vinger” min favorit.

 

4 – Mahla Clothing, Funkydelica Scrunchie, 49 DKK

Tytti, er den dygtige skrædder og konstruktør, som designer lækkerierne bag Mahla Clothing. Tøjbrandet har stor fokus på bæredygtighed og langsom mode, hvor både økologi og etiske værdier er i fokus. Især har jeg fået et kært øje til de fine scrunchies til håret, som bliver syet i overskudsmaterialer fra tøjproduktionen. De er alle håndlavet på hendes studio i København.

 

5 – Kontainer, Brownilicious Crossbody, 900 DKK

De kroko-prægede crossbodies har altid været en af mine personlige Kontainer favoritter. Den har den perfekte størrelse i hverdagen, hvor der er plads til både penge, mobil, læbepomade, lommetørklæder, håndsprit og mundbind for tiden også. Denne model var faktisk den allerførste model, jeg syede på min lædersymaskine på det gamle kontor i København. Lidt bag-om-kulissen info er, at jeg nåede at sy og sælge omkring 20 tasker, før jeg fik en produktion op at stå. Her bør det nævnes, at det tog mig næsten en hel dag at skære og sy bare én. Det er 6 år siden nu, og den er stadig lige klassisk og lige populær. I år er den kommet i den fineste mørkebrune farve. Stadig i bæredygtigt certificeret italiensk kalvelæder. Der var desværre mindre skønhedsfejl på sendingen, der kom hjem slut november, ifølge mit perfektionistiske-jeg-ser-da-også-alt jeg, så den er nu at finde under No Waste! Offers med stærkt reducerede priser.

 

Rigtig god shoppelyst til alle julemandens små hjælpere. Hvor er det heldigt og dejligt, at man stadig kan støtte små iværksætterier ved blot at blive hjemme i sofaen. Når nu Corona (næsten) har givet os udgangsforbud. Pas på hinanden, hav en fantastisk glædelig jul og et endnu smukkere nytår fyldt med håb og lys forude.

 

Decemberhilsner fra

 

Camilla
Ejer, designer og kvinden-med-de-høje-taskestandarder